Nyheter

SUP Nybörjare abonnemang

DOCKSTART/PUMPFOIL

Den här grenen av foiling ökar i popularitet och är perfekt komplement till wingfoil om det inte blåser. Grym träning för både balans och fysik. Nu har vi tagit fram ett abonnemang där du får tillgång till nybörjarvänlig utrustning. Vill du att polarna ska testa finns det kompishyra också.

Abonnemanget

Dockstartsvideo

SUP Nybörjare abonnemang

HUR LÅNG TID TAR DET ATT LÄRA SIG WINGFOIL?

Den här frågan får vi ofta och det är givetvis indviduellt. För en del går det fort och för andra tar det längre tid. Här kan du läsa en ambitiös undersökning om hur wingfoilare upplevt inlärningen och även få en hel del bra tips. 

How long does it take to learn wingfoiling? - Wingfoil Gear Finder

SUP kajak paddling abonnemang

NYA WINGFOILKURSER

Vi har gjort om kursupplägget och fokuserar på kortare kurser som är indelade i steg vartefter du utvecklas.

Kursprogram

wingfoil abonnemang

NYA ABONNEMANG OCH UPPDATERINGAR

Nytt för i år är att alla wingfoilabonnemang inkluderar  kolifiber-SUP:arna och nybörjarsuparna. Vi har även lagt till Kompishyra för alla sporter. Har du någon som vill testa att vinga eller paddla finns nu möjligheten att hyra utrustning till dem. Du kommer även att kunna hyra wingfoilutrustning över en helg eller vecka om du vill ta med prylar över en weekend eller semestervecka.

Abonnemangen

wingfoil abonnemang

WINGFOIL PREMIUMABONNEMANG

Nytt för i år är ett Wingfoilabonnemang med mer avancerad utrustning till dig som kommit en bit i ditt vingande. Tanken är att kunna erbjuda delar av det senaste på marknaden så sortimentet kommer att förändras över tid i takt med sportens utveckling. Mindre brädor, kolfibermaster, high aspectvingar och segelvingar i det övre premiumsegmentet.

Premiumabonnemang


wingfoil abonnemang

VILL DU FÅ IGÅNG DINA BARN ELLER POLARNA?

Även om abonnemangen är lågt prissatta kan det vara en barriär för de som inte är initierade i sporten ännu. Vill du få igång någon i din närhet kan du använda dig av kompishyran. Då kan de prova på sporten utan att behöva köpa ett säsongsabonnemang. Fastnar de för sporten och vill skaffa ett abonnemang stryker vi kostnaden för de tidigare hyrestilfällena.

Wingfoil kompishyra

wingfoil abonnemang

NY E-SHOP!

Wingfoilshopen, din guide i Foiljungeln!

Vi har mångårig erfarenhet inom olika foilande vattensporter, de senaste åren med fokus på Wingfoil. Att göra dyra felköp har snarare varit regel än undantag och nu har vi gjort till vårt uppdrag att vägleda dig rätt i jungeln av utrustning med fokus på Wingfoil.I webbutiken hittar du abonnemang, kurser och ett noggrant urval av produkter, det mesta har vi testat själva och kan ge förankrade omdömen om. 

E-Shopen

wingfoil abonnemang

ENKLARE BOKNING DIREKT PÅ HEMSIDAN

Bokningen av dina pass kan du nu göra direkt på vår hemsida.

Du kan göra det enkelt för dig själv om du lägger bokningssidan och appen för den digitala nyckeln på startskärmen på din telefon brevid varandra.

Bokningssidan

SUP abonnemang hyra

NORTH SEEK 78 LITER

Den här brädan kommer att ingå i premiumabonnemanget för wingfoil. Utrustad med en Northfoil där både mast, vingar och fuselage är i kolfiber med High Aspectvinge såklart så att du får känna på bland det hetaste som finns på marknaden.

Vill du ha en alldeles egen kan du givetvis köpa den istället.

North SEEK (osterskarsvattensportcenter.se)

SUP abonnemang hyra

TEST NORTH MODE 5,5

Efter ca 8 timmars segling med North Mode 5,5 kommer en kort sammanställning.Jag brukar spara på krutet när det gäller omdömen på produkter men det blir svårt när det gäller Moden.Det är kärlek vid första vindbyn!

Hitintills har de flesta vingar jag testat varit ok till bra men med minne från vindsurfingens racesegel har jag saknat framförallt formstabilitet, fart och höjdtagningsförmåga på kryssen. Moden har allt detta och det är en tydlig skillnad mot tidigare vingar. Tack vare formstabiliteten har Moden ett brett register. Jag väger ca 90 kg och kör en bräda på 105L och Axis 1099 framvinge på ca 1150cm2. Med den kombon kommer jag igång i ca 6 m/s med 5,5m2 och väl uppe på folien kan jag segla i ca 4 m/s så länge man inte faller ner från foilläget. Max vindhastighet kanske låg runt 10 m/s och då kändes den fortfarande bra i storlek.

En galet bra vinge är samanfattningen.

Kom och testa vingen!

North Mode (osterskarsvattensportcenter.se)

SUP abonnemang hyra

TEST AXIS FOIL MED HM MAST OCH 1099 VINGE

Axis är förmodligen den mest omskrivna foilleverantören globalt och deras reviews är så bra genomgående att man nästan blir misstänksam.

Att fråga en Axisägare om en ärlig review har varit hopplöst. Alla är så sjukt nöjda att man funderar på om Axis har någon form av bonussystem för sina kunder.

Hursomhelst beställde vi en setup i höstas och har nu ett gäng timmar på vattnet med den. Kitet består av High Modulus mast 90cm, Ultrashort fuselage 64cm, framvinge ART 1099 och 375 bakvinge.

Första testerna var för att avgöra om 1099 (1142cm2) vingen kunde fungera som största vinge för mina 90kg och det gör den defenitivt. Med 6m2 North Nova och 98 liters North Seek kommer jag igång i ca 4-5 m/s och kan segla i betydligt mindre vind väl uppe på foilen. 1099 vingen har ett enormt glid. Tex om man kommer in i en gipp i runt 3 m/s faller jag normalt sett igenom och stannar. Med 1099 börjar du i ett högt läge och sen pumpar du foilen igenom gippen. Grymt cool känsla!

Jag kommer inte behöva en större vinge för lättvind och den har funkat bra i vindar upp till 10/12 ms så nästa vinge blir en mindre, förmodligen en ART 899.

Glidet i vingen gör att du har gott om tid i manövrar som gippar och slag och du kan fånga även små vågor att surfa på. Spännvidden ger givetvis också bra höjdtagning mot vinden.

För att hantera spännvidden på 110cm för denna typ av framvinge behövs en mycket styv mast. Har du inte det blir allt svampigt, segt och tråkigt att foila.

Axis 19mm aluminiummast är en av marknadens styvaste och är styvare än många av konkurrenternas kolfibermaster så den är ett bra alternativ. Om du är superdedikerad är Axis HM kolfibermast förmodligen det bästa som finns i dagsläget när det kommer till styvhet i kombination med en tunn profil som ger mer fart.

Är det mycket svårare med high aspect vingar kontra mid aspect? Det är en annorlunda startteknik kontra mer nybörjarvänliga vingar men jag anser inte att det är speciellt svårt när du väl har lärt dig att foila. High aspect vingen pumpas med mycket mindre rörelser vid starten då den är känsligare för stallning. Något du lär dig ganska kvickt. Väl uppe på foilen upplever jag den som snäll och följsam och det ska till ganska mycket innan den stallar.

Kom ut och testa!

Axis HM mast med ART 1099 vinge (osterskarsvattensportcenter.se)


SUP abonnemang hyra

GOTLAND SURFSAFARI 15-21:A MAJ

Häng med på ett surfsafari till Gotland/Fårö i maj.

Ön bjuder på ett antal bra spotar med allt från långgrunda plattvattenspottar till riktigt bra vågspotar när det blåser på. Vi kör wingfoil, kitar eller vindsurfar,  humör och väder.

Planen är att ta sig till den spoten som för dagen bjuder på de bästa förutsättningarna i förhållande till vind och vågor. Merparten av de som åker med i kommer bo i husbilar, husvagn eller tält. Har du inte tillgång till husbil, slå dig ihop med en kompis och hyr en. Vill man bo på vandrarhem, stuga eller hotell är det här en vecka då det är hyfsat lätt att boka boende från dag till dag. Ett tips är att boka din båtbiljett tidigt då turer runt Kristi Himmelsfärdhelgen brukar bli fullbokade tidigt på året. Har du någon fundering, ring Mats 0708 933 971

Skicka intresseanmälan om du vill hänga på så får du fortlöpande information: info@osterskarsvattensportcenter.se