Centret är beläget vid strandkanten vid Österskärs havsbad. Restaurang Solbrännan är närmaste granne, perfekt för en After Surf.


Kontakt

Mats 0708 933 971

Peter 0739 597 622

SPOTGUIDE

Här ligger centret.

Parkering finns i anslutning till centret och restaurangen. Under sommarmånaderna är det max 4 timmars parkering. Vid vändplanen finns parkeringar utan tidsbegränsning i dagsläget (2023)

Riggytan är framför det gula huset/centret. Under högsommaren kan det vara trångt med badgäster på stranden. Visa hänsyn och var försiktig så att du inte skadar någon. Ligger de i vägen be dem snällt att flytta sig så att du kan sjösätta säkert.

I och urstigning ur vattnet sker utefter vasskanten till vänster när du tittar ut över vattnet. X:en markerar en stenkista (markerade med bojar under säsong men beakta att bojarna inte alltid är precisa). Håll dig borta från den för att undvika person och materialskador. Hoppa aldrig av brädan utan kryp av. Det finns föremål på botten som du kan skada dig på. Utefter vasskanten mot öster är det långgrunt och dyigt och under de varma månaderna är det gott om slingerväxter som fastnar i foilen. Vid nödfall kan man ta sig i land utmed den här sträckan.

För vindprognoser finns flertalet appar. Windy är en av dem och den tycker vi stämmer bra och den ger en tydlig grafik av spoten, vindriktning och styrka.

För vind i realtid finns appen Viva Sjöfartsverket. Det finns en vindstation som heter Östra Älgögrund som ligger i närheten av spoten och ger en bra indikation av vindläget.

Vindriktningar. Ost-sydost är de vindriktningar som ger jämnast vindar och det blir också som mest vågor. Är du ovan blåser du inte utåt farleden på de här riktningarna. Börjar du driva in mot Tunaviken försök att ta dig in innan sjöräddningens brygga. Efter den är det mest privata sjötomter varav vissa ägare ej uppskattar oväntat besök.

Syd är rak pålandsvind och du behöver paddla ut en bit innan du kan starta. Plattvatten och byigt. Bäst vind får du i en linje syd/nord från Resarö Ström.

Sydväst - Nordväst blir byigt och platt vatten. Bäst vind får man om man ger sig ut en bit på Trälhavet och du får kryssa tillbaka.

Nord är rak frånlandsvind och du bör kunna kryssa för att ta dig hem igen eller vara beredd på att paddla. Nära stranden är det ont om vind och snurrigt. Bäst vind får man i en nordsydlig linje mellan Lindholmsviken och Resarö Ström.